вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Вікторина до Дня українського козацтва

    Сьогодні 6 клас відповідав на запитання вікторини "Як ти знаєш історію козацтва?". На жаль, час проведення заходу співпав з повітряною тривогою. Але це не завадило нам поспілкуватись  в укритті. Учні відповідали на запитання, на які знали відповідь. Шестикласники багато знають про козаків, їхні звичаї, побут. Слухали розповідь про те, що їм поки невідомо. Допомогла книга про козацтво, яку ми захопили із собою в укриття. Там гарні ілюстрації, схеми. 

                                                                            
                                                                        



 





 






День українського козацтва

     День украї́нського коза́цтва — державне свято України, впроваджене на вшанування традицій, звитяг, історичного значення козацтва в утвердженні української державності та його внеску в сучасний процес державотворення. Святкування Дня українського козацтва започатковано від 1999. Збігається зі святом Покрова Пресвятої Богородиці (козаки вважали Богоматір своєю заступницею й захисницею від ворога; звідси інша назва свята — «Козацька Покрова»)                                                                                                                                   Козаки - люди,які вражають своїм сильним духом.Вони усім єством вболівали за долю Батьківщини, боролися за об'єднання Правобережної і Лівобережної України.

                                                                        

 





Вікторина до Дня українського козацтва

    Сьогодні 6 клас відповідав на запитання вікторини "Як ти знаєш історію козацтва?". На жаль, час проведення заходу співпав з по...